Sidhuvud

Omgång 1: Södertälje FK 2 - VoIF Diana 7-1

Södertälje FK 2 - VoIF Diana 7-1  (3-0)

 

Målskytt Diana: 7-1 Rasmus Ahlberg

 

Till er som läser matchreferaten för första gången - måste jag berätta att jag skriver aldrig ett matchreferat samma dag som matchen spelats. Detta för att jag vill gärna smälta intrycken - innan jag skriver ned dem. Det kan så lätt bli tokigt, när man är lite uppjagad!


Jag sågar aldrig en enskild spelare, däremot laget eller en lagdel, om det finns anledning till det!

Normalt sett skriver jag lite utförligare med beskrivningar av chanser m.m. - Men denna gång fick jag vikariera på lagledarbänken och då har jag inte möjlighet att föra anteckningar. Så detta referat blir lite mer från höften....

 

 

VoIF Diana ställde upp med följande lag: Målvakt: Kosar Safari  Försvar: Abbas Al-Ali, Dejan Sakotic, Nasir Ibrahimi, Mohammad  Ibrahimi  Mittfält: Kristian Dahlgren, Rasmus Ahlberg, Tommy Vasilevski, Nikolas Gonzalez  Anfall: Elvir Cimirotic, William Ortega  Avbytare: Hussein Nouri, Jorge Ardaiz

 

Bakom denna laguppställning döljer sig en hel del dramatik och hårt jobb av Tommy Vasilevski och Jim Asplund. För att förstå hur det har varit - så kan jag berätta att jag skrev in fyra (4) stycken spelare i vår spelarförteckning innan match. Det var alltså helt nya spelare i föreningen!

Det är inte optimala förutsättningar - om man säger så!  Ingen skugga över dessa - de gjorde ett fullgott arbete och mer därtill!

 

Seriepremiären bjöd inte på några överraskningar i förhållande till träningsmatcherna - det var ungefär lika svårt att få ihop ett lag. Denna gång komplicerades det hela av att man måste ha spelare som är licensierade i föreningen - som tur är kan man skriva in spelare, som inte spelat på 30 månader, direkt i föreningens spelarlista!

 

Nåväl, vi kom iväg till Södertälje och Östertälje IP. Som vanligt fick spelarna hälsa på varandra, för att lära känna sina medspelare.

 

Ett problem under träningsmatcherna har varit att VoIF Diana har gjort katastrofala 1:a halvlekar. Det kan höra ihop med att spelarna inte sett varandra innan match.... Nu skulle vi verkligen fokusera på att minimera misstagen i just första halvlek.

 

Vi började verkligen koncentrerat och fick även till något som kan kallas för press. Det resulterade inte i några hetare chanser, men vi spelade lite småtrevlig fotboll, på marken.

 

Efter 12 minuter hade vi en frispark och direkt på den så kontrade Södertälje och efter en hårfin offside så kunde Södertälje ta ledningen på ett friläge. I nästa matchminuten brast det i koncentrationen i försvaret och en helt omarkerad spelare kunde slå bollen i tom bur. Där var det hönsgård i försvaret!

3-0 målet kom i den 40:e minuten efter lite tveksamheter i mittförsvaret/målvakt.

 

Andra halvlek bjöd på 4-0 i den 49:e minuten, efter ett friläge. Nu följde några riktigt tunga minuter, där VoIF Diana vek ned sig helt och målen rullade in, alldeles för enkelt! I denna sekvens av matchen var det total utspelning från hemmalaget!

 

VoIF Diana bet dock ihop och från 70:e minuten så hittade man rytmen igen och presterade några riktigt bra anfall - och försvaret höll tätt. Då visade laget att det finns hopp inför framtiden!

 

VoIF Diana lyckades också spräcka nollan, när Rasmus Ahlberg, i den 88:e minuten, gled igenom på en fin framspelning från Tommy Vasilevski, och enkelt kunde rulla in bollen vid målvaktens främre stolpe!

 

Sammanfattningsvis kan man säga att VoIF Diana började skapligt. Hade en dålig period i mitten och avslutade skapligt. Vi skapade faktiskt en del chanser, men effektiviteten finns inte där ännu...


Svagheten är framförallt vårt försvarsspel - då menar jag det försvarsspel, som hela laget presterar. Det blir ibland väldigt mycket yta för omarkerade motståndare! När vi lyckades rätta till detta - blev det mycket bättre.

 

Spelarkritik: Målvakten Kosar Safari gör en bra match, med tanke på att han inte spelat på ett par år.

Hussein Nouri gör ett bra inhopp som mittförsvarare i slutet på matchen. Rasmus Ahlberg är vår klart bäste spelare på mitten och William Ortega, ställer till en del oreda som forward.

 

Hur kommer vi nu vidare efter denna seriepremiär? Jo, viktigast är att alla börjar dyka upp på träningarna, där kan vi slipa på detaljerna! Börjar folket komma på träningarna - då kommer det andra också att ge sig! 


Tränar folk - då kommer man att lära känna varandra - det blir lättare att fungera som ett LAG!

Det är inte heller fel att försöka få upp några fler spelare....


Här finns en länk till en lite kul grafik över matchen!

Kommentera gärna nyheten:

  • Tommy • 6 maj 2012 21:29:40
    Inte bästa sättet att starta serien men en stor förlust.men vi har en stor arbetsvilja inom laget.vi kämpar in i det sista.och det är en väldigt bra egenskap vi har.vi behöver träna in oss mer som ett helt lag.och vi är redan påväg det är en stor plus.jag ser väldigt positivt på laget.vi har självklart mycket att jobba me fortfarande men vi är på rätt spår.som en ny trupp med spelare så ska vi inte ta den här förlust för hårt.men det är ju inte kul att förlora.Jag vet att vi kommer bli ett starkt o tekniskt lag för vi har mycket bra spelare att bygga en bra grund på.Och det jag gillar mest att vi har en skön stämning i laget mellan varandra.vi har kul och vi kan vara seriösa när vi behöver,både på plan och utanför.Med vänlig hälsning, Tommy

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna