Sidhuvud

Omgång 5: VoIF Diana - Fogdö IF 3-3

VoIF Diana - Fogdö IF  3-3  (1-0)

 

Målskyttar Diana: 1-0 Nasir Ibrahimi, 2-0 Muhammed Ibrahimi, 3-2 Rasmus Ahlberg

 

VoIF Diana ställde upp med följande lag:  Målvakt: Kosar Safari  Försvar: Abbas Al-Ali, Dejan Sakotic, Kristijan Stapic, Husseni Nouri  Mittfält: Kader Hassan, Rasmus Ahlberg, Nasir Ibrahimi, Muhammed Ibrahimi  Anfall: Niklas Karlsson, Vanja Ilic  Avbytare: Elvir Cimirotic, Mossa Muhammadi, Mustafa Abbasi

 

Dags för ytterligare en seriematch med VoIF Dianas tappra fotbollskrigare. Denna gång stod topplaget Fogdö IF för motståndet. Det var två ytterligheter som ställdes mot varandra. Fogdös betongförsvar med 4 st insläppta mål på fyra matcher - mot Dianas försvar som släppt in 18 st mål på lika många matcher. Framåt hade dock lagen presterat jämbördigt...

 

Ekängens IP visade sig från sin absolut sämsta sida, under stora delar av matchen! Det var ca 10 grader varmt och kraftig vind och häftigt regn - inte optimala förutsättningar för fotboll, om man säger så...

 

1:a min               Fogdö IF (FIF) kontrar och avslutar med ett skott tätt utanför målet
12:e min                 Diana har en nick på mål, som målvakten till sist får tag i
14:e min      Vanja Ilic nickar i ribban efter en hörna
17:e min   FIF kontrar och spelar sig förbi målvakten, men Kristijan Stapic avvärjer snyggt innan bollen gått i mål
26:e min   Rasmus Ahlberg skjuter ett skott rakt på målvakten
27:e min   FIF har ett bra läge som rensas undan av Dejan Sakotic
42:a min   1-0 Nasir Ibrahimi slår in bollen efter en hörna, där Nasir fick bra träff på en retur
   
48:e min   2-0  Muhammed Ibrahimi avslutar med en iskall lobb över målvakten. Vacker framspelning från Vanja Ilic
58:e min   Muhammed Ibrahimi har ett bra läge, men avslutet blev mindre bra
69:e min  2-1  FIF slår in bollen från nära håll efter en hörna - var höll markeringen hus?
73:e min  2-2  FIF skjuter ett långskott som retfullt smiter in under ribban hos Kosar
76:e min   FIF har en nick i ribban
78:e min   3-2  Rasmus Ahlberg skjuter ett skott utanför straffområdet och kan se bollen gå in i målvaktens högra hörn
86:e min   Vanja Ilic är igenom och blir neddragen av en försvarare. Vanja får dock fram bollen till Elvir som skjuter tätt utanför målet. Tyvärr var det bara domaren på hela arenan som inte tyckte att det skulle blåsas straff!
88:e min   3-3  FIF slår en frispark som studsar inne i staffområdet och efter att ha studsat i stolpen - så kan en FIF-spelare slå in bollen i tomt mål. Frisparken tillkom för övrigt på en helt horribel offsideavblåsning - då Dianaspelaren var minst tre meter på rätt sida. Jo jag stod i linjen...
89:e min        Kosar Safari blir utvisad efter att ha haft synpunkter på domaren.
94:e min   Domaren blåser av matchen och de flesta tyckte nog att Diana förlorat två poäng!

 

Sammanfattning: Det här var en match som VoIF Diana skulle ha vunnit!  Så länge laget höll fokus på att spela boll, då var det inget tvivel om vilka som ägde matchen! Men sista 20 minuterna föll fokus från bollspeladet, till att gnälla på domaren och då återföll laget i enkla missar i försvaret!

 

Första halvlek var Dianas bästa denna säsong - man rullade boll efter konstens alla regler och fick topplaget Fogdö att bara försvara sig... Ledning med ett mål var i minsta laget!

 

Andra halvlek var bra fram till ungefär 65:e minuten - sedan började Diana fokusera på domaren och hans insats. Då föll koncentrationen i försvarsarbetet och då kom som sagt de billiga målen!  Men även denna match får ses som ett steg framåt för VoIF Diana! Lite bättre koncentration så hade man räddat alla tre poängen...

 

Spelarkritik: Kosar Safari gör en bra match i målet - men utvisningen är helt onödig. Nu väntar en avstängning!  Dejan Sakotic och Niklas Karlsson i mittförsvaret är bra. Rasmus Ahlberg, Nasir och Muhammed Ibrahimi äger mittfältet långa stunder. Framåt glimtar Vanja Ilic till, med några riktigt läckra framspelningar.

 

Ni som läst mina matchreferat genom åren, vet att jag aldrig sågar någon enskild individ - därför skriver jag ingenting om domaren denna gång!

 

Nu väntar en ny sexpoängs-match mot Stenkvista GoIF 2 - på SÖNDAG 10/6 klockan 16.00 på Gyllingsvallen i Hällberga.

 

Bilder

 

Grafik från matchen

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna