Sidhuvud

Omgång 7: VoIF Diana - IFK Mariefred 0-6

VoIF Diana - IFK Mariefred  0-6  (0-3)

 

Så var det äntligen dags för match igen med VoIF Diana i division 7 nord/östra. Våren var väl inte riktigt bra om man ser till placeringen i tabellen - men det har sett bra ut på träningen och förväntningarna var ganska stora på en bra första match!

 

Motståndare var IFK Mariefred, tvåa i serien, i matchen i våras - så gjorde Diana en bra match och förlorade med 2-4. Som sagt så hade det sett bra ut på träningarna och många trodde nog på en hygglig chans att ta poäng i matchen!

 

De yttre förhållandena var i stort sett perfekta, det var varmt och soligt och planen var mycket bra!

 

Följande spelare representerade VoIF Diana: Tommy Vasilevski, Abbas Al-Ali, Rebwar Safari, Rezghar Safari, Kadar Hassan, Eiraj Moostafay, Rasmus Ahlberg, Vanja Ilic, Elvir Cimirotic, Silas Bergstrand Sundman, Mostafa Abbasi, Christian Dahlgren, Dejan Sakotic

 

Matchen började lite trevande från båda håll, men det är Mariefred som skapar ett par halvskapliga chanser. I den 13:e minuten får inte Dianaförsvaret bort bollen ordentligt och Mariefred trycker upp bollen i Abbas högra kryss, med ett skott från ca 25 meter. SNYGGT!

 

I den 23:e minuten gör IFK Mariefred 2-0 på ett friläge - vi som satt i linjen såg att domaren missade en klar offside, men det är inte lätt för en ensam domare. 

 

I den 25:e minuten skjuter Elvir Cimirotic en frispark i stolpen.

 

I den 32:a minuten gör IFK Mariefred 3-0 på ännu ett friläge - ännu en gång satt vi i linjen och kunde konstatera att domaren lyckades missa två offsider i samma anfall, men som sagt det är svårt för en ensam domare.....

 

Från detta läge i matchen flyttade många av VoIF Dianas spelare sitt fokus från fotbollen - till att gnälla på domaren! Det har aldrig gått bra för oss, när vi börjar gnälla på domaren! Vi behöver verkligen allt fokus på fotbollen - annars faller vi ihop som ett korthus!

 

I andra halvlek bjöd VoIF Diana snällt på ytterligare tre mål och slutresultatet blev 0-6!

 

Varför gick det så här?  Tittar man på de 22 stycken spelarna på planen och jämför dem spelare för spelare - då är inte IFK Mariefred, sex mål bättre. Men som lag betraktat, är det så stor skillnad!

 

Vi i VoIF Diana måste börja uppträda som ett lag! Man vinner som ett lag - man förlorar som ett lag!

 

Spelar man i ett lag - då är den första frågan man skall ställa: Vad kan jag göra för laget?  Tyvärr är det många som istället ställer frågan:  Vad kan laget göra för mig?

 

Får man en uppgift att sköta på planen - då gör jag det, man kan inte ta en annan uppgift och lämna min uppgift vind för våg! Varför gör man det?  Alla kan inte bli matchvinnare, det måste finnas de som gör "skitjobbet" och sliter för laget! Det är alltid kul att göra mål - men lämnar jag min arbetsuppgift/position på planen, då kan det sluta med ett bakslag för LAGET!

 

Jag skrev också att man flyttar fokus från spelet till domaren. Det finns inte en domare som ändrar ett domslut!  Tjatar man på domaren - vilket vi tyvärr har gjort alldeles för mycket, under våren - då får man domarna emot sig! 

 

Jag menar att man kan ta en varning för laget om man tex räddar ett mål eller hinrar ett friläge - Men att ta varningar för att man gnäller på domaren, eller springer på en motståndare, långt efter en situation, bara för att man tycker att man blivit orättvist behandlad... Det är INTE acceptabelt - det hör inte hemma på en fotbollsplan!

 

Om alla spelare underordnar sig LAGETs bästa - då är VoIF Diana inte sämre än något annat lag i serien! Men skall vi fortsätta på den väg jag beskriver ovan - ja då kommer tyvärr  inte poängen att bli så många fler!

 

Vi i VoIF Diana har en ordentlig hemläxa att göra!

 

Nu väntar träning i veckan och sedan är det match mot Stenkvista GoIF 2 på SÖNDAG 19/8 klockan 16.00 på Ekängen.

 

 

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna