Sidhuvud

Omgång 9: VoIF Diana - Stenkvista GoIF 2 1-6

VoIF Diana - Stenkvista GoIF 2  1-6  (1-5)

 

Målskytt Diana: 1-1 Tommy Vasilevski (str)

 

 

Så var det återigen dags för match för VoIF Dianas tappra fotbollskrigare. Nu var det upp till bevis i en match mot seriens nästjumbo Stenkvista GoIF 2. Allt hade sett bra ut på träningen och en handfull nya spelare fanns med i laguppställningen. Det låg förväntan i luften och alla hade glömt förra veckans 0-6 i baken mot IFK Mariefred!

 

Soligt och varmt väder en bra gräsplan, dock med en kraftig vind, borgade dock för en festlig tillställning!

 

VoIF Diana representerades av följande spelare: Målvakt:Tommy Vasilevski  Försvar: Abbas Al-Ali, Dejan Sakotic, Ulf Malmström, Rebwar Safari   Mittfält:  Dragan Basic, , Rezghar Safari, Rasmus Ahlberg, Rasmus Engström, Silas Bergström  Anfall: Fanar Soror Francis  Avbytare:   Abdi Mahmad, Hussein Nouri , Eijraj Moostafay, Christian Dahlgren, Muhamed Abbasi

 

Nåväl - det skulle dock ganska snabbt  komma smolk i glädjebägaren!

 

    
3:e min      0-1 Stenkvista utnyttjar ett antal missar i Dianaförsvaret och vips står två man fria på målgårdslinjen och kan enkelt rulla in bollen i tomt mål
5:e min   Diana har en halvchans efter en frispark
12:e  min                      Fanar Soror Francis har ett friläge som målvakten räddar med stort besvär
12:e min  Stenkvista kontrar på friläget och det slutar med en halvchans som blir till en hörna
13:e min  Stenkvista skjuter ett skott tätt utanför målet, på den efterföljande hörnan
14:e min   Abdi Mahamed missar bollen i bra läge och Rezghar Safari skjuter utanför i nästa sekvens
18:e min   Stenkvista utnyttjar ännu en gång ett virrigt Dianaförsvar. Denna gång lyckas man missa två lägen, där det sista var ca 50 cm från mållinjen. Bollen gick utanför målet!
19:e min   Silas Bergstrand skjuter ett skott som målvakten räddar
19:e min   Abbas Al-Ali skjuter utanför efter en halvchans på den efterföljande hörnan
22:a min   Rasmus Ahlberg skjuter över målet efter en halvchans
26:e min   1-1  Tommy Vasilevski sätter bollen säkert i målet från straffpunkten. Straffen berodde på en hands!
33:e min   1-2 Stenkvista nickar in en frispark från nära håll. Här måste försvarets beteende kallas för härdsmälta! Alla vi på läktaren förstod vad som skulle hända - men ändå lät man bli att markera en fri spelare på målgårdslinjen!
36:e min   1-3 Stenkvista gör mål på en straffspark, efter en udda hands i försvaret
38:e min   Dejan Sakotic nickar över efter en halvchans
39:e min   1-4  Stenkvista utnyttjar ett friläge efter en lååångboll
43:e min  1-5  Stenkvista slår en långboll som i den hårda vinden studsar över Dianamålvakten
44:e min   Stenkvista kontrar och avslutar med ett skott tätt utanför målet
45:e min   Rasmus Ahlberg skjuter utanför efter en halvchans
   
47:e min   Fanar Soror Francis skjuter utanför i ett friläge
60:e min   Dragan Basics skott träffar klockrent i ribban
60:e min   1-6  Stenkvista får ett friläge efter ännu en långboll och lyfter bollen över Dianamålvakten
63:e min   Stenkvista kontrar och avslutar med ett skott utanför målet
67:e min   Stenkvista har en halvchans
68:e min   Stenkvista skjuter utanför målet efter en hörna
70:e min   Stenkvista har en halvchans från nära håll
75:e min   Stenkvista skjuter i ribban från långt håll
80:e min   Stenkvista skjuter ett skott utanför målet
83:e min   Fanar Soror Francis har ännu ett friläge som målvakten räddar
84:e min   Rezghar Safari skjuter utanför efter en hörna
87:e min   Stenkvista har en halvchans där skottet går över målet

 

Bra: VoIF Diana försökte spela boll och stundtals såg det riktigt bra ut! Vi skapar en hel del bra lägen - det är dock väldigt svårt att göra mål! Rezghar Safari och Fanar Soror Francis skapar en hel del framåt. Rasmus Ahlberg krigar på mittfältet och Silas Bergstrand gör en bra insats .

 

Mindre bra: Emellanåt får man känslan av att VoIF Diana saknar försvarsspel! 12 st insläppta mål på två matcher är INTE godkänt! 

 

Ibland ser försvaret ut som en hönsgård - där räven har smitit in!

 

Det är som om alla hönor försvunnit åt alla håll. VoIF Dianas flesta insläppta mål, görs faktiskt av en fri spelare som befinner sig mellan målgården och straffpunkten! Där tror man ju att det skall vara tjockt med försvarande spelare.....

 

Detta är ingen kritik mot enskilda spelare - försvarsspel genomförs av alla spelare i laget, man har bara lite olika roller i arbetet.  Speciellt sårbara verkar man vara när det blir tal om långa bollar!

 

Laget skriker efter en försvarsgeneral - som kan styra laget med järnhand från backlinjen!

 

Mindre bra är också det rykte som VoIF Diana har fått bland domarna! Allt gnäll och en del efterslängar, gör inte domarna mer vänligt inställda. Vi får tyvärr acceptera att vissa saker som vi blir varnade för - inte leder till varningar för lag som gnäller mindre!

 

Dagens hårdaste: Dianas målvakt Tommy Vasilevski som verkligen bet ihop - efter det att han sämplats på insidan av låret, av en toksatsande bortaspelare i slutminuten. Jag förstår att Tommy var lätt irriterad - sex stycken djupa röda märken på låret känns!

 

Refererande till stycket ovanför Tommys - så renderade inte stämplingen ens i en frispark! Livet är inte alltid rättvist på en fotbollsplan!

 

Nu väntar en bortamatch mot Fogdö IF på Fogdö IP - matchen blir troligen flyttad till söndag eftermiddag. Vi återkommer med mer information i veckan.

 

Bilder 

 

Grafik från matchen

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna