Sidhuvud

Omgång 2: Ärla IF 2 - VoIF Diana 4-2

Ärla IF 2 - VoIF Diana  4-2  (2-1)

Målskyttar Diana: 0-1 Vanja Ilic, 2-2 William Ortega

 

VoIF Diana ställde upp med följande trupp: Elvir Cimirotic, Vanja Ilic, Mustafa Abbasi, Rasmus Engström, Kadar Hassan, Rasmus Ahlberg, Dzevad Begovic, Najib Rahmani,  Kimani Kamau, Hase Muratovic, Christian Dahlgren, William Ortega, Kristijan Stapic, Tommy Vasilevski, Bashar Al-Zubaidi

 

 

VoIF Diana spelade sin andra match i division 7 norra borta mot Ärla IF 2. Bägge lagen kom från en förlust i seriepremiären. Det hela blev en någorlunda jämn tillställning - men Ärla borta är ingen lätt match. Ärla är inte känt för att vara ett snyggt spelande lag, det är kämpa och långbollar som har använts framgångsrikt under många år...

 

När sedan VoIF Diana går in och försöker spela just den typen av fotboll - då får man uppenbara problem!

 

Seriepremiären bjöd på en minst sagt ojämn tillställning - denna match blev något jämnare. Jag pratar nu om VoIF Dianas olika uppträdande i matcherna..

 

Seriepremiärens första halvlek var snällt sagt usel - den andra halvleken var riktigt bra. Den här matchen bjöd på en dålig första halvlek och en något mindre dålig andra halvlek....

 

Det skall dock sägas att laget glimtade till och spelade riktigt fin fotboll - men det var långt mellan glimtarna!

 

En annan sak som är slående för VoIF Diana - vi lyckas alltid bli grymt straffade för individuella misstag i försvaret. Frågan är varför vi själva inte kan ta vara på sådana misstag, som motståndaren bjuder på?

 

Matchen började riktigt bra och VoIF Diana tog ledningen genom Vanja Ilic redan i den fjärde minuten. Vanja löpte mot målvakten, som sparkade bollen på Vanja som kunde slå in bollen i tom bur.

 

Sedan följde en period där lagen turades om att skapa halvchanser. Ärla var närmast att göra mål, men Diana stod emot bra. I den 35:e minuten höll det dock inte längre, kvitteringen kom efter en hörna, där bollen studsade fram och tillbaka innan den snöpligt kunde tryckas in i Dianamålet. Här visades det prov på lite taffligt försvarsspel..

 

I den 45:e minuten tog sedan Ärla ledningen genom ett spelmässigt mycket snyggt mål - men tyvärr gav Dianaförsvaret ytterligare en uppvisning i minst sagt taffligt försvarsspel. Ett väldigt onödigt mål!

 

VoIF Diana inledde piggt i den andra halvleken och i den 51:a minuten kom kvitteringen till 2-2 genom William Ortega - som tryckte upp bollen i nättaket efter ett snyggt inspel från Kadar Hassan.

 

Mellan minut 73-77 avgjordes matchen till Ärlas fördel!

 

3-2-målet kom efter ännu ett taffligt försvarsspel, så kunde man trycka in bollen med ett tungt skott från straffområdeslinjen. 4-2 kom sedan på en nick efter en hörna. Även denna gång var det taffligt försvarsspel som ställde till det - omarkerad spelare nickar in bollen från målgårdslinjen - det är inte bra försvarsspel!

 

De sista tio minuterna av matchen bjöd på en liten press från VoIF Diana och några vassa långbollar från Ärla - men några fler mål fick vi inte se denna kväll....

 

Varför gick det på detta viset?: VoIF Dianas första halvlek var inte bra - markeringen var dålig, ingen ville ha bollen, den som hade bollen fick ingen hjälp - det som återstod var en långboll, som alltför ofta hamnade i backlinjen, istället för över densamma. Det verkade som att ingen ville ha bollen - fick man den slog man bort passningen direkt! Det var få gånger som bollen passades fler än två gånger i rad till  en medspelare....

 

Andra halvlek bjöd på lite bättre markeringsspel och lite bättre passningsspel. Men som så många gånger förr - var det taffligt försvarsspel som fällde laget. Det håller inte i längden...

 

Spelarkritiken hoppar jag över denna gång...

 

Nu väntar en hemmamatch mot ÖIS 2 på SÖNDAG 12 maj klockan 17.00 på Ekängens IP.

 

VÄLKOMNA!

 

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna