Sidhuvud

Omgång 4: Alrafidein - VoIF Diana 1-0

Alrafidein - VoIF Diana 1-0

 

VoIF Diana representerades av följande spelare: Bashar Al-Zubaidi, Kimani Kamau, Kristian Dahlgren, Mohammed Ibrahimi, Kadar Hassan, Hase Muratovic, Vanja Ilic, Elvir Cimirotic, William Ortega, Rasmus Engström, Mustafa Abbasi, Abdiasis Jeele Garaad, Halsho Gomei, Dejan Sakotic


Jag har medvetet legat lågt med ett matchreferat denna gång!  Jag brukar vänta något dygn, för att lugna ned känslorna lite och inte skriva något tokigt. Men den här gången har det inte riktigt gått att få bort den där konstiga känslan!

Ni som endast vill läsa snälla referat och se beröm till spelare och laget - kan sluta läsa här, för resten kommer inte att bli något gullande precis!

Söndag kväll och Skogsängens IP bjöd på match mellan Alrafiden och VoIF Diana. Det var att betrakta som en viktig match i de nedre regionerna i serietabellen. VoIF Diana hade startat säsongen med ett par hedersamma förluster och en oavgjord match. Alrafidein hade startat serien med ett par storförluster.

Ibland blir man bara så besviken! Denna kväll var just ett sådant tillfälle!

Tyvärr måste jag säga att detta var den sämsta match, jag sett VoIF Diana göra - någonsin! Jag har ändock sett de flesta matcherna sedan säsongen -83! Det var till och med sämre än träningsmatcherna under förra våren - då vi hade ett antal spelare som aldrig spelat organiserad fotboll förut....

Vi sammanfattar matchen med att VoIF Diana skapade ett antal bra chanser och hade en nick i ribban och en boll i stolpen. Dessutom lyckades man slå bort ytterligare ett par bra chanser. Alrafidein skapade ett par bra chanser och avgjorde sedan matchen i den 88:e minuten med en snedspark från långt håll, som letade sig in i målet förbi en felplacerad Dianamålvakt.

Jag tänker inte såga målvakten för det - han ställer upp för laget och står i målet, när ingen annan vill! Han gjorde dessutom några bra ingripanden tidigare under matchen!
Det är bara så likt VoIF Diana att bli våldsamt hårt straffade för ett individuellt misstag.....

Försvaret kommer undan denna match med hedern någorlunda i behåll. Elvir och Dejan och Kimani - gör precis vad man kan förvänta sig av dem. De hade dock en otacksam uppgift, då de lämnades övergivna, många gånger under matchen!

Anfallet sliter på och skapar en del chanser - tyvärr lyckas man missa dem också. Det är dock inte så lätt när man inte får något understöd från sina lagkamrater.

Vi kommer så till lagdelen kallad mittfältet - den kallas så för att spelarna där skall spela mellan anfall och försvar. Man skall hjälpa till i försvaret och assistera i anfallet. Man skall stå för speluppbyggnaden och i den bästa av världar skall man vara länken som spelet mellan försvar och anfall skall gå igenom!

Ingenting av detta såg vi någonting av i denna match. VoIF Diana hade avskaffat mittfältet - man hade sex man i anfallet och fyra man i försvaret. Däremellan var det en större yta, som helt saknade Dianaspelare. Det blev jättetrångt i motståndarnas försvarsområde och vi hade ingenstans att göra av bollen, för den som ville spela bakåt och just skapa lite utrymme. Än värre var att när motståndarna erövrade bollen - vilket de gjorde ofta - kunde komma både fyra och fem man mot vårt försvar. Detta ställde försvaret i jättetrubbel, gång på gång!

Det värsta var att trots att ledarna skrek sig hesa - så var det ingen som brydde sig om att ens försöka göra ett jobb på mittfältet! Den ende som försökte var Muhammed Ibrahimi, men han hade tyvärr inte mycket hjälp....

Hur har det kunnat bli så här - för det är inte första gången som mittfältet underpresterar?  Jag har ett förslag om hur vi skall försöka rätta till det:

Om alla spelare ställer upp på ledningens laguttagningar och inte kraver att få spela på vissa platser - kommer det att se bättre ut. Detta för att ledarna oftast ser hur en spelare presterar - det är tyvärr inte alltid så att alla spelare kan bedöma sin egen förmåga!

Jag tror dessutom att det här var en match där VoIF Dianas spelare kraftigt underskattade sin motståndare!  Det syntes redan på uppvärmningen att det inte fanns den rätta inställningen i laget!  Motståndarna hade ju fått storstryk i ett par matcher.....

Nu har vi mött några lag som befinner sig på den under halvan i tabellen - nu kommer vi att möta lag som har spelat betydligt bättre! Det kan bli en synneligen obehaglig upplevelse för VoIF Diana - om vi inte biter ihop och visar det spel vi visade upp förra hösten!

Nu väntar hemmamatch på söndag den 26 maj klockan 17.00 på Ekängens IP mot Skogstorps GoIF 2.

Välkomna och titta på matchen!

 

Bilder

 

Grafik från matchen

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna