Sidhuvud

Omgång 8: Kvicksunds SK 2 - VoIF Diana 1-2

Kvicksunds SK 2 - VoIF Diana 1-2  (0-2).

Målskyttar Diana: 0-1 William Ortega, 0-2 Vanja Ilic (str)

Ännu en omgång i division 7 norra. Efter två matcher mot seriens båda topplag, stod nu en jumbofinal på tur. Nu var det lite upp till bevis för VoIF Diana! Efter att ha spelat riktigt bra mot topplagen - men inte fått med några poäng, så var det nu dags att möta ett på papperet mer överkomligt lag. Skulle VoIF Diana kunna hålla en hög nivå eller ej?

Det stora problemet med matcherna mot topplagen har varit att det har missats en väldigt massa målchanser! Vi har verkligen spelat oss fram till dem - men sen har det brustit i sista sparken....

Nåväl Kvicksunds IP var kvällens matcharena - tyvärr var planen ganska hård och ojämn, det är inte vanligt. Solen sken och det blåste en frisk vind i planens längdriktning. Tyvärr var myggen på attackhumör redan innan match! Men rutinerad som man är - så var myggmedlet med....

VoIF Diana ställde upp med följande spelartrupp: Kosar Safari, Kimani Kamau, Elvir Cimirotic, Carl Ericsson Fasth, Rasmus Ahlberg, Rasmus Engström, William Ortega, Vanja Ilic,  Halsho Gomei, David Dawd, Mustafa Abbasi, Kadar Hassan, Abdiasis Jeele Gaarad, Danial Darchini, Jihad Hassi
 

1:a min  Carl Eriksson Fasth skjuter ett skott rakt på målvakten
4:e min  Elvir Cimirotic har ett friläge men skottet går rakt på målvakten
5:e min  Kvicksunds SK (KSK) skjuter utanför efter en halvchans
6:e min        Carl Eriksson Fasth skjuter ett skott från ett bra läge - där måvakten gör en bra räddning
9:e min   Elvir Cimirotic skjuter långt utanför målet
10:e min  0-1 William Ortega skjuter ett hårt skott i målvaktens bortre burgavel - bra framspelning av Carl Eriksson
11:e min   Rasmus Engström skjuter utanför målet
16:e min  KSK skjuter ett skott tätt över ribban
17:e min  Halsho Gomei har ett friläge som målvakten räddar
18:e min  KSK kastar ett långt inkast och avslutar med en farlig nick som Kosar Safari räddar
19:e min  Rasmus Ahlberg nickar rakt på målvakten
20:e min  Elvir Cimirotic skjuter ett skott utanför målramen
30:e min  0-2 Vanja Ilic skjuter säkert in bollen på en straffspark - efter det att Halsho  Gomei fällts i straffområdet
32:a min  KSK skapar ett par bra lägen efter det att den obligatoriska hönsgården infunnit sig i VoIF Dianas försvar
32:a min  KSK skapar ett par jättechanser där Vanja Ilic och Kimani Kamau räddar laget med varsin jätteräddning på mållinjen
33:e min  Kosar Safari räddar en frispark till hörna
40:e min  KSK har en bra chans som avslutas med stt skott tätt utanför målramen
41:a min  KSK skjuter en frispark tätt utanför Kosars högra stolpe
43:e min  Rasmus Ahlberg rycker sig loss på kanten och slår en hård boll efter marken, som Jihad Hassi missar med någon centimeter
   
47:e min  KSK har ett friläge som Kosar Safari räddar
55:e min  KSK skjuter ett skott tätt över ribban - upprinnelsen var hönsgård i Diana försvaret
56:e min  Halsho Gomei har ett friläge som målvakten räddar. Det var många bra aktioner i detta anfall - snygg crossboll - Halshos volleyskott och målvaktens räddning
58:e min  William Ortega skjuter tätt över ribban
60:e min  Halsho Gomei har ännu ett bra läge men denna gång går bollen tätt över ribban - bra framspelning av William Ortega
61:a min  KSK har en halvchans
68:e min  KSK har ett friläge som rinner ut i sanden
72:a min  Carl Eriksson skjuter ett skott rakt på målvakten
73:e min  KSK skjuter ett skott långt utanför målramen
73:e min  1-2 KSK nickar in en frispark - ännu en gång blev en spelare omarkerad!!!
76:e min  KSK skjuter ett skott som Kosar Safari räddar
86:e min  Danial Darchini skjuter en frispark över ribban
87:e min  Halsho Gomei skjuter en frispark som målvakten räddar
88:e min  KSK skapar en halvchans
90:e min  Domaren blåser av matchen och VoIF Diana har säkrat säsongens andra seger!


Sammanfattning: VoIF Diana borde ha "dödat" matchen under de första 20 minuterna. Vi skapar så många bra chanser - så matchen skall vara avgjord! Men som vanligt så visar vi prov på  oförmågan att göra mål! Förvisso gör KSK:s målvakt några bra räddningar - men den största orsaken är slarviga avslut!
Nu räckte det med att göra två mål för att vinna matchen - men det blev onödigt spännande på slutet...

Trots vinsten så visade VoIF Diana upp hela registret på sätten att slå bort bollen, när man är på väg framåt. Som ett brev på posten kommer det då ett läge med 4 mot 2 eller 3 mot 5. Det är tur att Vanja och Kimani var så pass skickliga i mittförsvaret!

På den positiva sidan måste man framhålla det sätt på vilket VoIF Diana började matchen - det var full fart framåt. man satte ett bra tryck på motståndarna och målchanserna avlöste varandra!

En liten betraktelse var att när vi gjorde första målet - då hände något med laget... Från att ha spelat kompakt i försvar och mittfält - ville alla bara spela framåt, vilket öppnade upp för jättekontringar från hemmalaget!
Det hade varit bättre att satsa lite på säkerhet - för vi var så pass bra att vi hade rullat ut motståndet!

Spelarkritik: Kosar Safari gjorde det han skulle i målet - nära att få hålla nollan... Vanja Ilic och Elvir Cimirotic hade bytt plats så att Elvir spelade på topp och Vanja fick spela libero. Den som kom bäst ur det bytet var Vanja - som gjorde ett mål och spelade ett bra försvarsspel. Fast å andra sidan kan man kanske säga att det blev status quo - Vanja gjorde det som Elvir brukar göra och Elvir gjorde såsom Vanja brukar göra......Eller kan det vara så att det är lättare att spela libero än anfallare i VoIF Diana?

Måste också nämna Kimani Kamau som gjorde en riktigt bra insats som innerback denna gång. Ett steg framåt för Mustafa Abbasi, som gjorde sitt bästa framträdande i VoIF Diana.....

Rasmus Ahlberg och William Ortega slet bra på mittfältet och skapade en hel del lägen. Carl Eriksson visade framfötterna och kom till flera avslut.Framåt handlade det mycket om Halsho Gomei - som var inblandad i många målchanser - men tyvärr lossnade inte målskyttet - men det kommer!

VoIF Diana presenterade två nyförvärv i matchen: Danial Darchini och Jihad Hassi - de kom bägge undan premiären med ett godkänt resultat.

Nu känns det som att vi fått lite häng på lagen kring det övre strecket. Nu väntar en match mot Hällby IF 2 - på måndag den 24 juni klockan 19.00 på Skogsvallen i Hällby. Seger där och vi är med i matchen igen!


Bilder

Grafik från matchen

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna