Sidhuvud

Omgång 9: Hällbybrunns IF 2 - VoIF Diana 2-0

Hällbybrunns IF 2 - VoIF Diana 2-0  (0-0)


Så var det dags igen, för ännu en match i division 7 norra. Denna gång hade vi styrt kosan till Skogsvallen i Hällby, där Hällbybrunns IF 2 skulle stå för motståndet. Spelmässigt har Diana varit med i alla de senaste matcherna - men tyvärr har poängskörden inte riktigt speglat matchbilderna!

Denna gång skulle en vinst ge Diana ett hopp om att kunna kravla sig upp över strecket - som innebär nedflyttning till division 8. En förlus skulle däremot ställa till det rejält i bottenstriden...

En stund innan match kom det en kraftig regnskur, som gjorde planen såphal. Glädjande var dock att temperaturen var ca 23 grader.

På grund av att det ånyo började regna i början på andra halvlek, blir det ett kortare matchreferat. Detta på grund av att papper och regn inte fungerar så bra ihop - så det blir ur minnet...

VoIF Diana ställde upp med följande trupp: Kosar Safari, Kimani Kamau, Vanja Ilic, Kristijan Stapic, Christian Dahlgren, Jihad Hasi, Rasmus Engström, Rasmus Ahlberg, David Dawd, Halsho Gomei, Tommy Vasilevski, Kani Barkah, Abdiasis Jeele Garaad, Kadar Hassan, Mustafa Abbasi

Första halvlek blev en ganska chansfattig historia. Hällby hade ett par chanser av lite högre karat, medan Diana hade några halvchanser. Halvtidsresultatet  var helt rättvist 0-0.

I början på andra halvlek så fick Diana upp farten och började rulla boll ordentligt! Det var till och med så att man stundtals rullade ut motståndet! Men som vanligt blev det inte mål på de hyggliga lägen som skapades!. I den 62:a minuten blev det en sekunds oordning i Diana och det räckte för att en långboll skulle studsa Hällbys väg och man kunde enkelt rulla in ledningsmålet. Inte rättvist - men vem har sagt att fotboll är logisk.....

När sedan Jihad Hassi åkte på sin andra varning i den 70:e minuten - så blev uppförsbacken ännu brantare. Diana försökte men det blev inte så mycket farligheter skapade. Men som vanligt, är man beredd att säga, så grinar oturen VoIF Diana i ansiktet! I den 81:a minuten skjuter en Hällbyspelare ett skott som studsar på en täckande försvarare och ställer Kosar Safari i målet.

Diana gör ett sista ryck och i slutminuterna får laget en straff. Men inte  ens det hjälper till att spräcka nollan. Tommy Vasilevski skickar bollen en bra bit över målet.....

Denna gång skulle verkligen defensiven sättas i första hand!  Jag tycker att man gjorde det bra - men det blev på bekostnad av det offensiva spelet!  Kosar Safari i målet och Vanja Ilic och Kristijan Stapic i mittförsvaret och Kimoni Kamau på högerbacken, såg till att det inte blev några onödiga mål. För första gången på länge - hamnade mittfältet på rätt plats och de blev till stor hjälp bakåt. Tyvärr blev det lite mindre hjälp framåt....

De sensate matcherna har det varit ganska få individuella misstag i försvaret. Just den detaljen har varit en akilleshäl tidigare under våren. Vi har blivit grymt hårt straffade för just individuella misstag - de har säkert kostat laget en sju-åtta poäng...

I början släppte vi in många mål - men vi gjorde också en hel del mål. I takt med att försvaret har blivit tätare - har antalet mål framåt, på något oförklarligt sätt blivit många färre.... Det är inte så att antalet målchanser har blivit färre - snarare tvärt om! Vi har bränt målchanser som aldrig förr - vi har behövt ca 8 chanser för att göra ett mål - medan motståndarna inte behöver lika många....

En tabell ljuger aldrig - men de flesta som sett laget under den senare delen av våren - är nog beredda att säga att vi gjort oss förtjänta av ytterligare några poäng! Men som jag skrivit tidigare - tur är inget man får - det är något man förtjänar! Uppenbarligen har vi gjort något ont - eftersom vi inte har fru Fortuna med oss!

Nu väntar ett sommaruppehåll på en månad - sedan kör vi igång i slutet på Juli. Då är det två matcher mot nya motståndare - sedan följer fem matcher mot våra kollegor i botten.

Det positiva är att vi har fått ett tillskott på spelare, som har breddat truppen. Nu börjar det bli svårt att ta ut laget och hålla alla spelare nöjda - men dedt är ett angenämare problem än att inte ha tillräckligt med spelare...

Trevlig sommar önskar Per Båverud!


Bilder

Grafik från matchen

Etiketter: hällby

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna