Sidhuvud

Träningsmatch: Kvicksunds SK - VoIF Diana 3-5

Kvicksunds SK - VoIF Diana 3-5  (1-1)

Målgörare Diana: Vanja Ilic 3, Kader Hassan, Abdiasis Jeele Garaad

Så var då höstsäsongen för VoIF Diana igång på allvar. Efter en inställd träning på tisdagen så var det ett tiotal spelare som tränade på torsdagen.

Årets dittills varmaste dag - lördagen var vikt åt en träningsmatch mot Kvicksunds SK på anrika Kvicksunds IP. Spelatruppen var ganska tunn - till antalet spelare. Många var fortfarande bortresta och en del privata skäl, ställde till det lite....

Men som vanligt är det alltid det bästa laget man ställer på planen!  Planen var något hård och det blåste en lagom vind och det var ca 30 grader varmt.....

VoIF Diana ställde upp med följande spelartrupp: Igor Ivanov, Vanja Ilic, Dejan Sakotic, Mustafa Abbasi, Kadar Hassan, Rasmus Engström, Kimani Kamau, Kalle Eriksson, Elvir Cimirotic, David Dawd, Rasmus Ahlberg, Abdiasis Jeele Garaad

VoIF Diana började piggast och i den femte matchminuten nickar Vanja Ilic en hörna - där bollen räddas på mållinjen. I den 11:e minuten är Vanja framme igen och denna gång bjuder han på en snygg nedtagning på ett inlägg från Kadar Hassan. I nästa moment lyckas han ta sig förbi två motståndare och kan enkelt rulla in 0-1 förbi en ensam målvakt.

Resten av halvleken blev ganska avslagen, men Kvicksunds SK tog över en del av spelet och efter några missade halvchanser - kommer så  kvitteringen på en hörna i den 25:e matchminuten. Resten av halvleken går i KSK:s tecken med ett par missade jättelägen....

Andra halvlek inleds på samma sätt som den första avslutades - det var KSK som skapade de få men bästa målchanserna.

I den 74:e minuten får Kadar Hassan bollen ute vid vänstra sidlinjen - han börjar röra sig inåt i planen och från ca 25 meter skjuter han ett skott - som för oss på sidan, inte såg så farligt ut. Men ack vad vi bedrog oss - när bollen slår stolpe in i målvaktens vänstra kryss! undrar vem som blev mest överraskad - Kadar eller målvakten?  Detta mål är nog VoIF Dianas hittills snyggaste denna säsong!

I den 75:e matchminuten får Vanja Ilic en perfekt djupledsboll och kommer helt fri med målvakten. Vanja rundar målvakten och lyckas i sista sekunden nå bollen och kan enkelt rulla in 1-3 i tom bur!

I den 76:e matchminuten har KSK ett läge som avslutas med ett löst skott rakt på Igor Ivanov. Igor ser ut att enkelt fånga skottet - men plötsligt ser det ut som att han håller på att fånga en blöt tvål i ett badkar. Sedan följer några komiska tiondelar innan vi kan konstatera att 2-3 bollen/tvålen på något sätt letat sig in över Igor....

I den 80:e matchminuten visar dianaförsvaret prov på - något som - om man är snäll, skulle kunna kallas för taskigt försvarsspel! En ensam KSK-spelare snurrar upp tre dianaförsvarare långt upp på läktaren - han avslutar sedan solonumret med att distinkt placera 3-3  bollen intill Igors vänstra stolpe. Noterar att skottet kom från väldigt dålig vinkel.... Att kalla dianförsvaret för hönsgård - det vore att grovt förolämpa hönsen - då kan ni förstå hur det såg ut.....

I den 85:e matchminuten får Diana en hörna och på denna hörna uppstår full kalabalik i KSK:s straffområde. Mustafa Abbasi försöker flera gånger sparka bollen mot mål - det kommer dock alltid en motspelare ivägen. Men mitt i all kalabalik så slår Abdiasis Jeelele Garaad in 3-4 bollen i målet.

I den 90:e matchminuten så kommer Kadar Hassan löpande på en boll. Från andra hållet kommer Dennis Lundberg, jagande på samma boll.. Vi på sidan ser tidigt att Dennis inte tänker ge sig så lätt - dvs han kommer att satsa stenhårt på Kadar - inte på bollen. Så sker också - men Kadar är hal som en ål och lyckas hålla sig på benen - medan Dennis hamnar på rygg på planen! Kadar stormar vidare och slår ett perfekt inlägg som Vanja Ilic enkelt kan styra in i mål.

Sammanfattning: Detta var en typisk träningsmatch mellan två lag som inte hade spelat fotboll på ett tag. Det får ses som en nyttig genomkörare för båda lagen...

Detta var det bästa med matchen
VoIF Diana försökte verkligen rulla boll och gjorde det med viss finess vid en del tillfällen. Kadar Hassans 1-2 mål!

Detta var bra med matchen
VoIF Diana gjorde många mål. Elvir Cimirotics försvarsspel och Rasmus Ahlbergs mittfältsspel.

Detta var mindre bra med matchen
VoIF Dianas enorma förmåga att tappa bollen under uppspelsfasen! Att tappa bollen till en framstormande motståndare - är inte bra, speciellt som hela det egna laget är på väg framåt! Detta fenomen dyker upp när fel spelare får bollen i uppspelsfasen. Vissa spelare klarar denna situation alldeles lysande - andra skall inte vara i närheten av bollen i uppspelsfasen.  Kan bara laget sortera ut detta - så kommer spelet att flyta mycket bättre.

Detta var det sämsta med matchen
Ännu en gång får man från folket kring motståndarlaget höra följande: VoIF Diana har ju många riktigt bra fotbollsspelare - när de SPELAR FOTBOLL!  Tyvärr så kommer det fram en massa gnäll på domare och motspelare och även medspelare. Det ser väldigt illa ut från sidan! Det är onödigt att  bjuda på sådant!

Nu väntar höstpremiär i division 7 norra på MÅNDAG den 12 augusti klockan 19.00 mot IK Standard på Ekängens IP.  Kom gärna och titta!

Själv önskar jag laget lycka till - då jag inte kan närvara vid matchen. Jag har fallit ur och valt att se Manchester United - Wigan på Wembley den 11 augusti istället.. Jo jag vet att det är dåligt prioriterat men......

Bilder 


 

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna