Sidhuvud

Omgång 11: Näshulta GoIF - VoIF Diana 3-1

Näshulta GoIF - VoIF Diana 3-1   (0-0)

Målgörare Diana: 1-1 Kimani Kamau

Så var det dags att spela grundseriens sista match i division sju norra. Motståndare var denna gång Näshulta GoIF på den idylliska Ekhammarens IP. Regnet hängde i luften och det blåste i planens längdriktning. Lägg därtill att planen var långhårig och mjuk - det var idealiska förutsättningar för fotboll.

VoIF Diana hade följande spelartrupp: Kosar Safari, Kimani Kamau, Christian Dahlgren, Carl Eriksson Fasth, David Dawd, Jihad Hassi, Halsho Gomei, Rasmus Ahlberg, Vanja Ilic, Elvir Cimirotic,  Rasmus Engström, Mustafa Abbasi, Abdiasis Jeele Garaad, Tommy Vasilevski, Kani Barkah

Dagens matchreferat kommer att skrivas från en lite annan synvinkel - undertecknad agerade nämligen lagledare under matchen. Undertecknad stod också för de taktiska direktiven.  Med andra ord får jag börja med att såga mig själv - eftersom laget förlorade matchen!

Nu var det gjort - nu tänkte jag förklara lite hur jag tänkte med taktiken. Efter att ha sett de flesta matcherna från läktaren, så har man ju fått en bild över vad som är lagets styrkor och svagheter. Det första som jag ville göra var att säkra defensiven - detta med hjälp av två defensiva mittfältare och en fyrbackslinje. Väldigt många mål har tillkommit just genom att motståndarna kommit igenom alldeles för enkelt i just mitten. Offensiven skulle skötas av tre offensiva mittfältare och en toppforward....

På ritbordet ser alltid sådant här ganska bra ut - det skall sedan besättas med lagets spelare - då brukar det bli lite värre - men skam den som ger sig.  Risken med denna taktik är att anfallsspelet blir lidande - vilket bevisades med råge i första halvlek. Vi skapade egentligen en riktig målchans. Men försvarsspelet höll ihop - även om det var lite hönsgård med positionerna ibland. Näshulta skapade inte så väldigt många bra målchanser. Jag var faktiskt nöjd med 0-0 i pausen.

I andra halvlek blev det lite bättre ordning på positionerna och vi började rulla boll. Det gick till och med riktigt bra stundtals och se - då rullade vi bort motståndarna vid några tillfällen och skapade riktigt bra målchanser. Vi hade en boll i ribban och en boll räddad på mållinjen bl.a.

Men säg den glädje som varar för evigt - ett missförstånd mellan målvakt och en försvarare, gör att Näshulta kan sno bollen och rulla in bollen i tom bur. Vi trummar dock på och efter en hörna så är plötsligt Kimani Kamau fri från nära håll och kan slå in bollen.

Efter detta så byter lagen chanser med varandra och som så många gånger förut denna säsong - ställer vi till det för oss själva! Ett felbeslut i straffområdet efter en hörna gör att Näshulta enkelt kan rulla in bollen från nära håll.... Näshultas tredje mål bjuder vi också på - men det är mer en följd av att vi satsar allt framåt i den 91:a minuten.

Alla Dianaspelare gör ett gott dagsverke och det är lite synd att vi inte kunde gneta till oss en poäng - som vi hade ända till den 84:e minuten - eller något sådant.... Men tur är inget man får - det är något man förtjänar.

Jag vet inte hur många matcher vi har förlorat denna säsong - på grund av att vi släpper in löjligt enkla mål? För det skall sägas att vi spelmässigt - varit med i de flesta matcherna........

Måste passa på att ge en eloge till domaren. Han har varit med så länge jag kan minnas (30+ år). Han är inte den bästa domaren, men han spred misstagen på ett jämt mellan lagen. Han skall också ha en stor eloge för att han innan matchen talade om för undertecknad - att SöFF:s största problem just nu är VoIF Dianas två spelare som har spelat hela säsongen med tape över sina ansiktssmycken.

Domaren talade klart och om att det skulle inte bli något spel med tape - ta bort smyckena eller kom inte ut på planen. Jag tycker det är helt OK att ha den inställningen - när man talar om den innan och vi fick förvisso hålla på i 20 minuter för att få en av killarna spelklar - men det köpte vi rakt av!

I den förra matchen skulle det statueras exempel - domaren blåser av spelet och varnar en av våra spelare för tapen i ansiktet och beordrar spelaren till bänken - för att ta bort smycket. Det tog bort den spelaren under ca en kvart och ställde till en del tjafs......

Men nu vet vi att det är tapen i ansiktet som är det stora problemet - vi får leva med tvåfots dobbsulekapningar och könsord på planen - bara vi inte har tape i ansiktet.......

Nu återstår fem matcher för VoIF Diana!

Vi börjar nu på MÅNDAG den 26 augusti klockan 18.15. Vi möter Skogstorps GoIF 2 på Skogstorps IP.

Inga bilder
 

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna