Sidhuvud

Div 7 norra Höst 2 omg 3: VoIF Diana - IF Verdandi 2 3-3

VoIF Diana - IF Verdandi 2  3-3  (2-3)

Målskyttar Diana: 1-0 Vanja Ilic, 2-1 Mustafa Abbasi, 3-3 Elvir Cimirotic (straff)

Lördag eftermiddag har blivit en ganska ovan matchtid för årets upplaga av VoIF Diana, men denna gång fick vi uppleva en klassisk avsparkstid. VoIF Diana hade till denna match spelat två oavgjorda matcher under höstserien. En match som vi skulle ha vunnit och en match där vi vann en poäng - om man ser till matchförloppet.

Dagens motståndare var IF Verdandi 2 - ett lag som vi mötte i seriepremiären på Tunavallen. Vi hamnade då i ett stort underläge, men lyckades nästan nå fram till en kvittering i slutet.

Inför dagens match var det lite lätt panik - det var väldigt många spelare, som av många olika anledningar, inte kunde medverka. Nåväl - det blev till sist 12 st spelare på laguppställningen. Problemet var bara att ett par var småskadade och en kunde bara spela första halvlek. Som tur var så kom den 12:e spelaren i halvtid. En del av tiden var vi faktiskt bara 10 man på planen....

Ekängen badade i solsken och det var ca 25 grader varmt, endast en stark sidvind störde idyllen. Nämnas kan också att det pågick Handikapp-SM på Ekängen och ett par hundra personer fanns på anläggningen.

VoIF Diana ställde upp med följande lag: Målvakt: Kosar Safari Försvar: Kimani Kamau, Elvir Cimirotic, Carl Eriksson Fasth, David Dawd Mittfält: Kadar Hassan, Muhammed Ibrahimi, Nasir Ibrahimi, Abdiasis Jeele Gaarad Anfall: Vanja Ilic, Mustafa Abbasi  Avbytare: Igor Ivanov
 

  2:a min   Muhammed Ibrahimi driver framåt och skjuter ett skott tätt över ribban
  3:e min  1-0 Vanja Ilic petar in bollen från nära håll. Upprinnelsen var att målvakten tappade bollen och Vanja slog knut på sig själv och missade bollen. Han samlade sedan ihop sig och rullade enkelt in bollen på andra chansen...
  5:e min  Kadar Hassan stormar fram på högerkanten och slår ett inlägg efter marken - tyvärr går bollen mitt mellan Dianaspelarna, som hade tomt mål
  7:e min  1-1 Kosar Safari är ute och hänger tvätt och bollen går till en frstående IFV:are som enkelt rullar in bollen i tom bur
17:e min  Nasir Ibrahimi lyfter bollen mot mål ur dålig vinkel, tyvärr lyckas en försvare nicka bort bollen på mållinjen. I läget efteråt skjuter Elvir Cimirotic utanför
19:e min  IFV har en halchans, där bollen går över målet
22:a min  2-1 Mustafa Abbasi kan slå bollen i tom bur efter det att målvakten kommit ut och tokkapat Muhammed Ibrahimi - bollen hamnade hos en helt fri Mustafa
26:e min  Abdiasis Jeelele Garaad nickar utanför vid ett friläge på en frispark
34:e min  IFV har en halvchans
36:e min  Kadar Hassan kommer firi med målvakten - som kommer ut och gör en bra räddning.
36:e min  Kimani Kamau skjuter över målet efter en retur på en frispark
39:e min  2-2 IFV nickar in bollen efter ett inlägg. Här lyckades försvaret ännu en gång tappa bort en spelare i närheten av straffpunkten. Detta har vi sett förr!!!
41:a min  2-3  IFV nickar in bollen efter ett inlägg. Här lyckades försvaret ännu en gång tappa bort en spelare i närheten av straffpunkten. Detta har vi sett förr!!!
42:a min  Mustafa Abbasi har ett friläge som målvakten räddar
45:e min  Diana har en halvchans efter en frispark
   
45:e min  VoIF Diana börjar halvleken med 10 spelare på planen - då avbytaren ännu ej anlänt till arenan....
60:e min  VoIF Diana får ett mål bortdömt - ingen förstod varför, då målvakten sprang rakt in i sin egen försvarare och ramlade
75:e min  3-3 Elvir Cimirotic placerar bergsäkert in bollen på en straffspark. Upprinnelsen var en händelse där en IFV-spelare får bollen på en utsträckt arm i straffområdet. Någon tyckte vi skulle skicka julkort till domaren, som tack för hjälpen. En mer nyanserad bild är kanske att finns det en boll, en arm och ett straffområde på samma ställe och kontakt uppstår mellan boll och arm - då kan det sluta hur som helst, när domaren skall avgöra. Armen stoppade i alla fall ett inspel snett inåt......
84:e min  Kosar Safari gör en bra räddning nere vid sin högra stolpe


Sammanfattning: VoIF Diana gör en efter omständigheterna helt OK match!  Man försöker som vanligt rulla boll. Det blir som vanligt ömsom vin ömsom vatten. Sett till chanser - skulle Diana ha vunnit matchen - men som vanligt kom det där med försvarmissar in i bilden.... Jag vet inte hur många mål som gjorts från området kring straffpunkten, men det är en uppenbar akilleshäl för VoIF Diana....

Framåt så skapar Diana en hel del chanser ( i första halvlek) och det är egentligen endast oförmågan att göra mål - som har ställt till det. Spelmässig är Diana inte sämre än något annat lag i serien!

Spelarkritik: Måste framhålla David Dawd i försvaret, som verkligen gått framåt under hösten. Nasir Ibrahimi (åter efter ca ett års frånvaro), jobbar och sliter och är så där lagom elak på mittfältet. Vanja Ilic gör ett jättejobb som bollmottagare i anfallet.

Alla spelare gör ett jättejobb under hela matchen, men dessa spelare förtjänar lite mer beröm!

Nu väntar två bortamatcher innan säsongen är över. MÅNDAG 16 september spelar Diana mot ÖIS 2 på Sundby IP klockan 18.00.

Passa på att se VoIF Diana - för det finns en risk att detta är sista säsongen. (Jag återkommer om detta på annan plats).

Bilder

Grafik från matchen

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna