Sidhuvud

Div 7 norra Höst 2 omgång 4: ÖIS 2 - VoIF Diana 1-2

Östermalms IS 2 - VoIF Diana 1-2  (0-1)

Målskyttar Diana: 0-1 Vanja Ilic, 0-2 Rasmus Engström

Helt plötsligt tog den väldigt långa och fina sommaren slut. Men division 7 Norra Höst 2 fortsätter med ytterligare en match för VoIF Diana. Denna gång stod Östermalms IS 2 för motståndet på Sundbyholms IP.
Tyvärr hade man bestämt att matchen skulle spelas klockan 18.00 på en vardagskväll. När vi anlände till arenan och renet hängde i luften och blåsten ven kring knutarna - förstod vi att det skulle bli kärvt med ljus, på slutet av matchen...

Serien är väldigt jämn i mittenskiktet och vid en eventuell seger kunde VoIF Diana gå ifatt motståndarna. Man får glädjas åt det lilla som finns kvar att spela om i seriens slutskede. Noteras bör också att VoIF Diana faktiskt är obesegrade under fortsättningsserien. Tre oavgjorda matcher med helt olika matchförlopp, har man presterat hittills.

VoIF Diana kom till spel med följande trupp: Kosar Safari, Kimani Kamau, Christian Dahlgren, Carl Ericsson Fasth, Daniel Dawd, Kadar Hassan, Nasir Ibrahimi, Halsho Gomei, Vanja Ilic, Elvir Cimirotic, William Ortega, Rasmus Engström, Mustafa Abbasi, Kani Barkah, Joni Dawd, Igor Ivanov
 

1:a min    Vanja Ilic har en halvchans
12:e min  ÖIS har en halvchans som avslutas med att bollen går tätt utanför målet
14:e min   0-1 Vanja Ilic avslutar ett halvt friläge sedan William Ortega vunnit boll och slagit fram passningen
20:e min  Kani Barkah har en halvchans
22:a min  ÖIS avslutar ett anfall med ett skott tätt utanför målet. Upprinnelsen var att Dianaförsvaret gjorde det svårt för sig...
27:e min  ÖIS har en halvchans
31:a min  ÖIS har en halvchans
33:e min  Kimani Kamau avslutar en halvchans med ett skott över målet
40:e min  Joni Dawd skjuter ett kanonskott från distans, målvakten räddar med viss möda
42:e min  VoIF Diana skapar tre halvchanser - som inte leder till någon riktig farlighet
   
46:e min  ÖIS skapar en halvchans
52:a min  William Ortega har ett friläge - målvakten kommer ut och avvärjer snyggt
53:e min  ÖIS har en halvchans
54:e min  ÖIS har en halvchans
56:e min  Kimani Kamau skjuter ett långskott som målvakten tippar till hörna
65:e min  Joni Dawd skjuter ett skott rakt på målvakten
66:e min  Vanja Ilic har en halvchans
70:e min  ÖIS skjuter en frispark tätt utanför målet
72:a min  Elvir Cimirotic skjuter utanför med ett volleyskott efter en hörna
79:e min  Kani Barkah har ett friläge som målvakten avvärjer snyggt
79:e min  0-2 Rasmus Engström klipper till på en retur efter en hörna. Bollen studsar på en försvarare och sedan i marken och ställer målvakten helt chanslös
81:a min  Nasir Ibrahimi gör en jättedribblingraid och tar sig igenom hela försvaret - bollen hamnar hos Kani Barkah som avslutar med ett skott i burgavelns utsida
85:e min  1-2 ÖIS får ett friläge från nära håll sedan Dianaförsvaret hamnat i härdsmälta
89:e min  Kosar Safari räddar VoIF Dianas seger genom en jätteräddning uppe i sitt högra kryss
90:e min   Domaren Sven-Gösta Lundkvist blåser av matchen och ett hårt ansatt VoIF Diana kan jubla över höstens första trepoängare!


Sammanfattning: Hårt arbete lönar sig alltid i de divisioner där VoIF Diana håller till. Den här matchen vann man på grund av just hårt arbete. Stundtals bjuder vi på bra bollrullande, men ibland blir det väldigt tokigt. Det finns ett inbyggt fel i VoIF Diana - det är förmågan att slå bort bollen, när laget är på väg framåt. Det spelar ingen roll om det är en kort eller lång passning som skall slås. Det går utmärkt att slå bort bägge varianterna.
Den här gången fungerade VoIF Diana som ett lag - alla hjälpte till både framåt och bakåt. Framförallt så behövde inte backlinjen ställas mot ett antal framrusande anfallare - den här gången fanns det väldigt ofta minst en mittfältare med bakåt! Den här matchen behövde vi inte så många målchanser för att göra mål, det är också positivt.

Spelarkritik: Hela laget gör en mycket bra kollektiv insats! Jag vill dock framhålla Kosar Safari i målet. Hans räddning i slutet blev matchavgörande. Elvir Cimirotic är planens gigant, han gör i stort sett allt rätt i försvaret. Calle Eriksson Fasth har hittat sin roll som mittback och gör en gedigen insats. Daniel Dawd går från klarhet till klarhet som ytterback. Rasmus Engström har tagit ett jättesteg framåt denna säsong - kul för honom med det första målet i en tävlingsmatch för VoIF Diana. Kimani Kamau gör en gedigen insats som innermittfältare. Nasir Ibrahimi gör ett jättejobb på mittfältet. Han har tillfört lagen en hel del intensitet på mittfältet. Vanja Ilic jobbar bra som bollmottagare i anfallet. Han blir lite ensam ibland....

Nu återstår endast en match denna säsong. Säsongsavslutningen spelas på SÖNDAG 22 september klockan 11.30 på Åsborgen i Ärla - mot Ärla IF 2.


Bilder 
Grafik från matchen
 

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna